Kampionati Evropian U20-U23

Gjatë muajit Tetor nga data 15-25 Tetor 2022 FSHP organizoi në qytetin e Durrësit pranë Pallatit të sportit “Ramazan Njala”, Kampionat Europian për të rinj dhe U23. Ne Shqipëri erdhen më shumë se 600 persona nga 38 shtete të Europës, prej te cileve 400 ishin sportistë ,ndërsa pjesa tjetër zyrtarë dhe delegatë te federatave të…

Grand Prix II Doha, Katar

Me date 04/12/2023 deri me 10/12/2023 u zhvillua Grand Prix II  ne Katar ku Shqiperia u perfaqesua me Briken Calja dhe Erkand Qerimaj. Briken Calja arriti vendin e trete me medalje bronzi ne stilin e shkeputjes me 155 kg, ndersa Erkand Qerimaj rezultoi i katerti ne shkeputje dhe ne shtytje me 336 kg ne total.

Kampionati Boteror per te Rritur Riyadh, Arabia Saudite

Në  04-17 Shtator 2023 u zhvillua Kampionati Boteror per te Rritur, kualifikues per Lojèrat Olimpike 2024 ne Riyadh, Arabi Saudite. Ne kampionat morren pjese me shume se 700 sportiste nga e gjithe bota. Shqipèria u perfaqesua nga dy sportistët elitar te peshëngritjes, Erkand Qerimaj dhe Briken Calja, te cilet garuan ne kategorine 81kg dhe paten…

Kupa e Republikes per te Rritur

Me date 04 Gusht 2023 prane palestres se peshengritjes ne Korpusin Olimpik, Tirane u zhvillua Kupa e Republikes per te Rritur. Ky aktivitet u organizua perpara Kampionatit Botëror ne Riyadh, Arabi Saudite, nje gare kualifikuese per Lojërat Olimpike “Paris 2024” Glithashtu sportistet te cilet do tê marrin pjese ne kampionatin boteror kryen testet e dopingut…

Kampionati Evropian U20-U23, Bukuresht, Rumani

Në Kampionatin Evropian U20-U23 që u zhvillua në Bukuresht, Rumani morrën pjesë 4 sportistë të ekipit kombëtar shqiptar, Enkileda Carja, Ertjan Kofsha, Sajmir Lagja dhe Samoel Rrasa. Më datë 28.07.2023 Enkileda Carja garoi në peshën 59KG,duke u renditur e gjashta ne Evrope me 187 KG në total në dygarësh duke thyer nje rekord evropian për…

Kampionati Evropian U15-U17 Kishinau, Moldavi

Në Kampionatin Evropian U15-U17 që u zhvillua në Kishinau, Moldavi morrën pjesë dy sportistë të ekipit kombëtar shqiptar, Enkileda Carja dhe Samoel Rrasa. Enkileda Carja garoi në peshën 59 KG,duke rezultuar e para dhe arriti të fitonte 3 medalje ari në stilin e shkëputjes me 84 KG, në stilin e shtytjes 100 KG dhë në…

Kupa e Republikës për të Rinj “Gudar Beqiraj”

Me datë 29 Qershor 2023 në Tiranë, pranë palestrës së Parkut Olimpik u zhvillua Kupa e Republikës për të Rinj “Gudar Beqiraj”.Në kampionat morrën pjesë 54 sportistë nga të gjitha klubet dhe shoqatat e peshëngritjes. Gjatë ketij aktiviteti u vu re një pjesëmarrje e jashtëzakonshme nga sportistët që sapo kanë nisur rrugëtimin e tyre në…

Grand Prix Havana , Kuba

Nga data 08-18 Qershor 2023 u zhvillua Grand Prix në Havana, Kubë, ku ishte një kampionat kualifikues për Lojëra Olimpike Paris 2024. Sportisti i cili morri pjesë në gare ishte Erkand Qerimaj. Trajnerët ishin Artur Lagja dhe Dritan Shpata. Gjithashtu në Havana u zhvillua mbledhja e Bordit Ekzekutiv e Federatës Botërore të Peshëngritjes në të…

Kampionati Afrikan i Peshëngritjes

Nga data 11- 20 Maj 2023 në Tunizi u zhvillua Kampionati Afrikan i Peshëngritjes në të cilin shkoi Presidenti i FSHP-së z. Elez Gjoza me ftesë nga Presidenti i Federatës Afrikane të Peshëngritjes z. Khaled Melhalel për të biseduar rreth aktiviteteve ndërkombëtare që Federata Shqiptare e Peshëngritjes dëshiron të organizojë.

Kampionati Europian i Peshëngritjes për të Rritur, Armeni

Nga data 15 – 23 Prill në Yerevan te Armenisë u zhvillu Kampionati Europian i Peshëngritjes për të Rritur, i cili ishte kualifikues per Lojërat Olimpike Paris 2024. Në ketë kampionat morrën pjesë kater sportistë Briken Calja, Erkand Qerimaj, Daniel Godelli dhe Kristi Ramadani, të cilët fituan pikë për Lojërat Olimpike Trajnerët ishin : Gerald…